Matematik

Stamfunktion ..

17. februar 2012 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:-)

 

jeg behøver lidt hjælp til denne opgave:

bestem den stamfunktion til funktion g(x)=4e-x hvis graf går gennem punktet (-1,e)

først vil jeg integere således at den kommer til at se såsan ud:

G(x)=-4·3-x+k

så vil jeg sætte punkterne ind på x- og y's-plads:

e=-4·3-(-1)+k

men hvad skal jeg så gøre nu? k skal vel isoleres men hvad med e? e har jo en bestemt værdi men jeg kan alligevel ikke elt forstå det ..

min facit siger at den kommer til at hedde: G(x)=-4e-x+5e

på forhånd tak:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2012 af nielsenHTX

først e≠3 ! så du kan ikke bare erstatte dit e i din stamfunktion

G(x)=-4·e-x+k

du er inde på det rigtige indsæt dit punkt og isolere k i

e=-4·e-(-1)+k  

 

e er bare et tal og som dit facit også angiver skal du ikke bruge den eksakte værdi af e til noget

 


Svar #2
17. februar 2012 af KLWG (Slettet)

men hvis jeg isolerer så bliver det: k=-3·e ?

 

ja, du må meget undskylde men jeg kan ikke lige se hvordan det giver det mit facit siger?


Skriv et svar til: Stamfunktion ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.