Matematik

GeoGebra 4

18. februar 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har jeg ret i at man ikke kan skrive symbolet for vektorer i Geogebra 4 (pilen over bogstavet), fx ved navngivning af figurer, ligesom man ikke kan skrive tal oven over hinanden, som de står skrevet i vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Du har ret.

En vektor indskrives således:

a = (2,3)

hvorefter Geogebra noterer den som 2 over 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2012 af NejTilSvampe

Du kan lave en "TEXT" hvor som helst på din tegning, og hvis du bruger latex kan du lave et bogstav med en pil over. Men nej du kan ikke lave et "label" på den måde du siger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2012 af PeterValberg

Hvis du ønsker at notere vektoren med længde og vinkel (modulus og argument)
fx en vektor med længden 5 og en vinkel på 45º, så skal du bruge semikolon

a = (5;45º)   HUSK gradtegnet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. februar 2012 af mathbj (Slettet)

Det er når jeg bruger funktionen "indsæt tekst" og fx vil vise koordinaterne til en vektor på en givende figur. Så får man de to tal over hinanden med en parentes omkring, men det synes ikke lige at være en mulighed.

Hvad er Latex for noget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2012 af PeterValberg

 

- hvad er det ??

Noget man lige skal sætte sig ind i, - men det er umagen værd...

se forøvrigt vedhæftede billede (GeoGebra og LaTeX)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
19. februar 2012 af mathbj (Slettet)

Er Latex et separat program eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2012 af NejTilSvampe

#6 - nej det er det ikke - når du indsætter en tekst så er der en boks hvor du kan sætte flueben hvor der står "Latex".

Og som pvm demonstrerer i #5 - så er det ikke kun i geogebra hvor det er brugbart, du kan også bruge latex i dette forum.

kode:

"equation> \vec{a} = \(2\\3\) </equation"


Skriv et svar til: GeoGebra 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.