Matematik

Ubekendte stykker i trekant - ABC

18. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg beregne de ubekendte stykker i Δ ABC, nå jeg har de følgende oplysninger:

A = 124,83 º

b = 4,291 cm

c = 8,612 cm.

Håber at nogle kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2012 af mathon

       benyt først cosinusrelationen til beregning af a

                                                   a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

       benyt den dernæst til beregning af vinklerne

                                                   cos(B) = (a2+c2-b2) / (2ac)  

                                                   cos(C) = (a2+b2-c2) / (2ab)

evt benyttes sinusrelationen til sidst,
da det vides, at
både B og C er spidse vinkler

                                                   sin(B) / b  =  sin(A) / a

                                                   sin(C) / c  =  sin(A) / a


Svar #2
18. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)

 


Skriv et svar til: Ubekendte stykker i trekant - ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.