Matematik

omv prob

18. februar 2012 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:

P = (½)h/5

Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.

a) opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas, som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.

 

ved ikke hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Menes der

P = (1/2)h/5    ?

At tryk P og volumen V ved konstant temperatur er omvendt proportionale, betyder, at

P·V = a

Isoler V og indsæt udtrykket for P som funktion af højden h. Bestem konstanten a ud fra oplysningen, at for h = 0 er V = 2L .


Svar #2
18. februar 2012 af bokaj123

a=2

hvad så, tror ikke jeg har forstået det med P·V = a


Svar #3
18. februar 2012 af bokaj123

V= 2 / (0,5(h/5) )


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad betyder det, at to størrelser er omvendt proportionale?

V = a / P = a · (1/2)-h/5km

V(0) = 2L ⇒ a = 2L


Svar #5
18. februar 2012 af bokaj123

okay, er svar #3 så rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er det.


Skriv et svar til: omv prob

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.