Kemi

Haster: Fortynding af Pufferopløsning

18. februar 2012 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

For en vandig opløsning af diverse ioner gælder med god tilnærmelse at 1 = 20 dråber. Til 1 rent vand tilsættes 1 dråbe 0,1 opløsning.
1) Hvad bliver PH?  fandt til 4,3
2) I en given phosphatpuffer er [H2PO4- ]= 6,2 og  [HPO4--]=3,8 . Hvad er pH i denne buffer?  fandt til 7,0
3) Der tilsættes 1 dråbe 0,1 opløsning til 1 af bufferopløsningen. Hvad bliver pH? fandt til 6,99
 

4) Hvad bliver pH hvis bufferopløsningen fortyndes 10 gange?

5)Hvad bliver pH hvis der til den fortyndede opløsning tilsættes 1 dråbe 0,1 opløsning.

 

Hjælp Haster meget


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Forfærdelig måde at formulere en kemi opgave. Hvor er enheder??


Svar #2
20. februar 2012 af Googles (Slettet)

der stå intet enheder (tror man skal selv gætte sig frem til det)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2015 af guzbak

4) Uændret (7,00) da stofmængderne ikke ændrer sig ved (en begrænset) fortynding.

5) pH = 6,90, du bruger n = c * V og dernæst pH = pKa + log(n base / n syre)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Haster: Fortynding af Pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.