Matematik

Partenser

19. februar 2012 af Melisa123 (Slettet)

Er der nogle som vil sætte nu tid af til, at hjælpe mig med mit lille besvær med partenser.

 

A) 16a-16):4 + (a+9b)

Skal jeg divider begge partenser med 4?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. februar 2012 af mathon

                                  (16a-16):4 + (a+9b)

                                  4a - 4 + a + 9b


Svar #2
19. februar 2012 af Melisa123 (Slettet)

4(3x-5y) +3(x-y) = kan det passe den bliver 15x +23y


Svar #3
19. februar 2012 af Melisa123 (Slettet)

5x-(3a+4) +3(a-1) 

hvordan regner jeg den her ud?


Svar #4
19. februar 2012 af Melisa123 (Slettet)

Er du der?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2012 af PeterValberg

5x-(3a+4)+3(a-1) =      (gang 3 ind i parentesen)
5x-(3a+4)+(3a-3) =      (hæv nu parenteserne, husk at ændre fortegnene ved minusparentesen)
5x-3a-4+3a-3 =           (reducér udtrykket)
5x - 7                           (a'erne "går ud" med hinanden)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Partenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.