Matematik

Hvorfor a=e^ln a

19. februar 2012 af CharlotteCB (Slettet)

Hej!

Jeg har lige nu et matematik projekt hvori der lyder følgende spørgsmål: Begrund hvorfor a=e^ln a for alle positive tal a.

Jeg har søgt i alle mine bøger samt på nettet, men har ikke kunnet finde ud af hvorfor.

Nogen som har lyst til at hjælpe ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

det er en definition - den hedder generelt  ax = ex*ln(a) Prøv at tage logaitmen på begge sider af ligningen, så får du identiteten x*ln(a) = x**ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2012 af YesMe (Slettet)

ln(a) = ln(a)

Skal blive opløftet af (den inverse funktion af) eksponentialfunktion på begge sider

eln(a) = eln(a)

Dermed

a = a     eller    a = eln(a)


Skriv et svar til: Hvorfor a=e^ln a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.