Matematik

Isolerer X

20. februar 2012 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan får jeg isoleret x

 yx+y/3x=yz+yz

 

Hmh?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Hmmmmmmmmmmm??? Sæt parenteser på hvad der ganges med hvad og dividere med hvad og hvor osv osv osv, ellers kan du ikke forvente dig, at du får korrekte svar af os.


Svar #2
20. februar 2012 af abekattencph91 (Slettet)

Det er egenligt i den her ligning:
p1x1+p1/x1^(-1)=p1e1+e2 at jeg skal have isoleret x1, håber det hjalp.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Mente du

p1x1 + (p1/x1-1) = p1e1 + e2?

For at gøre ligninger se pænere ud, skal du benytte x2 x2 og Ω-tegnet liget ved ovenpå den hvide boks (der, hvor man opretter et svar).


Svar #4
20. februar 2012 af abekattencph91 (Slettet)

Jeps, men tror dog ikke det er muligt at isolerer x1 uden den optræder som en brøk tildels..?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis ligningen er

p1x1 + (p1/x1) = p1e1 + e2 ,

kan man gange ligningen med x (eller x1) og så løse den fremkomne 2.-gradsligning i x (eller x1) :

p1·x12 - (p1e1 + e2)·x1 + p1 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2012 af nielsenHTX

#4 er du sikker på det er ligningen i #3 ? hvis det er så:

1/x-1=x så

p1x1 + (p1/x-1) = p1e1 + e2 ⇔                  x≠0

p1x1 + p1x1 = p1e1 + e2    

2 p1x1 = p1e1 + e2   ⇔

x1=(p1e1 + e2) /p1


Svar #7
21. februar 2012 af abekattencph91 (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Isolerer X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.