Matematik

Hjælp - Skæringspunkter

20. februar 2012 af erik1510 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt svært ved denne opgave. Det ville være dejligt med lidt hjælp fra jer mennesker :)  den lyder således: 

 

Bestem koodinaterne, 3 decimaler, til eventuelle skæringspunkter mellem graferne for de eksponentielle udviklinger:

f(x)=1,5*e^0.2422x      og     g(x)=1,4*1,274^x

 

Jeg har selv fået x = −1794.7 - men ved ikke om det er rigtigt at tage ln(1.5/1.4) / ln(1.274/e^0.2422x) 

og hvordan finder man y?    -   hvis ikke der er skæringspunkter hvordan ved man så det ? 

 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af peter lind

Du skal løse ligningen f(x) = g(x). Det gøres ved at tage logaritmen på begge sider


Svar #2
20. februar 2012 af erik1510 (Slettet)

Tak :) men skal jeg så bruge denne regel: loga^r = r*loga   -  eller hvad ? er ikke god til logaritmeregneregler 


Svar #3
20. februar 2012 af erik1510 (Slettet)

Men når jeg løser f(x)=g(x), så giver det jo netop x = -1794.7   -   og hvordan findes y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2012 af peter lind

Det finder du ved at sætte den fundne løsning ind i enten f(x) eller g(x). Sætter du løsningen ind i begge får du en kontrol af om du har regnet rigtig


Svar #5
20. februar 2012 af erik1510 (Slettet)

Okay tak :), men det giver altså at y=2.34E-189   hvad skal det nu sige ?


Skriv et svar til: Hjælp - Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.