Matematik

mat

20. februar 2012 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogle der kan hjælpe mig med at få regnet dette stykke ud.

 

y=x2-5x+4

det burde give x=1 eller x=-1

har brugt de her, men kan ikke så det til at gå op

d=b2-4ac

√d-b/2a

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man formoder, at du er ved at løse ligningen y = 0 , altså

x2 -5x +4 = 0

Beregn diskriminanten d = b2 -4ac og indsæt så i rodformlen. Man skal være omhyggelig med fortegnene.


Svar #2
21. februar 2012 af Thezzen (Slettet)

tak

prøvede en anden opgave

som hedder

y=x2+3

d skal være negativ, men jeg får det til positiv?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2012 af mathon

                                       y = x2 + 3

                                       y = 1·x2 + 0·x + 3

   a = 1
   b = 0
   c = 3

      d = b2 - 4·a·c = 02 - 4·1·3 = 0 - 12 = -12 < 0

 

 


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.