Matematik

Ligning for tangenten i det givne punkt P. HJÆLLLP!

20. februar 2012 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har rigtig svært ved denne opgave og det ville være super dejligt med noget hjælp

Opgaven lyder således:

Bestem i hvert af følgende tilfælde en ligning for tangenten i det givne punkt P.

f(x)=3xeX- eX

P(-1, f (-1))

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2012 af nielsenHTX

bestem

f(-1) , f '(x) og f '(-1)

og brug så tangentligningen

y=f '(x0)(x-x0)+f(x0)   hvor x0 er vilkårligt punkt her x0=-1


Skriv et svar til: Ligning for tangenten i det givne punkt P. HJÆLLLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.