Matematik

Monotoniforhold, lokale ekstrema og værdimængde

20. februar 2012 af nuholder (Slettet)
Hej Jeg har en opgave der lyder følgende: Bestem uden brug af hjælpemidler monotoniforhold, lokale ekstrema og værdimængde for funktionen: f(x) = x^3 -3x^2 5 hvor Dm(f) = [-1;4] Jeg kan ikke huske hvad Dm(f) har for en indflydelse på dette, for jeg plejer bare at differentiere funktionen osv, når Dm(f) = R På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når Dm(f) ikke er hele R, skal man indskrænke monotoniundersøgelsen til dette interval. TIlsvarende bliver værdimængden et begrænset, afsluttet interval.


Svar #2
20. februar 2012 af nuholder (Slettet)

Tusind tak, har fundet ud af det nu!


Skriv et svar til: Monotoniforhold, lokale ekstrema og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.