Matematik

parabel og ret linje

21. februar 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

opgaven hedder

En parabel er givet ved y=-x2+4x-7

og en ret linje er givet ved y=-4x+3

gør rede for at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter. denne opgave er en opgave der skal regnes uden hjælpemidler og det ved jeg ikke hvordan man gør. er der noge der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af mathon

                 skæring kræver
                 identiske koordinater
  hvoraf
                                         -4x+3 =  y = -x2+4x-7

  som giver
                                         x2 - 8x + 10 = 0           hvoraf skæringspunkternes førstekoordinater kan beregnes
                                                                            (bliver ikke hele tal!)


 


Skriv et svar til: parabel og ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.