Matematik

Halvårlig rentetilskrivninger

21. februar 2012 af idadals (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder: 
A skal bruge 20.000 kr til et bestemt formål om 6år. Hvor mange penge skal han sætte til side, når banken giver 4,2% p.a. med halvårlige rentetilskrivninger ? 

Problemet er det med de halvårlige rentetilskrivninger ?? 
Hjælp?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2012 af SuneChr

20 000  =  ko·1,02112                              ko er det, der skal sættes til side.

# 2  bemærk renten er p.a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2012 af Andreww (Slettet)

20.000=K0*(1+0.042)12


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Brug renteformlen for 12 halvårlige terminer med en rentesats på 2,1% pr. termin.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2012 af Andreww (Slettet)

#3

Ja, der står p.a, det havde jeg overset.. Rentefoden er naturligvis 0.021


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er muligt at rette i ens eget svar inden for de første 10 min.


Svar #6
21. februar 2012 af idadals (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad jeg skal sætte ind som Ko? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

K0 er startkapitalen, som du skal finde. Isoler K0 af udtrykket i #1 .


Svar #8
21. februar 2012 af idadals (Slettet)

Ja, har bare problemer med at få isoleret Ko


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. februar 2012 af nielsenHTX

#8 divider med 1,02112 på begge sider


Svar #10
21. februar 2012 af idadals (Slettet)

jeg ved ikke hvorfor men det giver bare ikke det rigtige svar 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

K0 = 20.000 / (1,02112)

Hvilket resultat får du?


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. februar 2012 af nielsenHTX

#10

fra #1

20 000  =  ko·1,02112     ⇔   divider med 1,02112

ko=·20 000/1,02112       dette er løsningen

tast ind på din lommeregner og se hvad det nu er. Det skal give

ko=·20 000/(1,02112 ) ≈15585,51


Skriv et svar til: Halvårlig rentetilskrivninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.