Matematik

Ligninger. Hjælp!

21. februar 2012 af Ehiibaheb (Slettet)

7(x-4)+5=(9x+8)-(4x-3)

Er der nogle der kan forklare mig, hvordan jeg løser denne ligning?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind og hæv parenteserne. Saml leddene med x på venstre side, og konstanter på højre side, reducer, og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2012 af Ras117 (Slettet)

Håber du kan forstå mellemregningerner. Har regnet efter på lommeregner og x skal give 17

På Venstre side ganger du bare 7 først med x (7*x=7x) og derefter med -4

På højre side skal du ophæve parenteserne, da den sidste en en minus parentes skifter minuset inden i parentesen til et plus.            7x-23 = 9x + 8 - 4x+3

                            7x -23 = 5x + 11

                                    7x = 5x + 34

                                      2x = 34

                                      x = 17

 


Skriv et svar til: Ligninger. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.