Matematik

Reducér

22. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hey..

 

Hvordan reducér man udtrykket:

T2-K2+(T+K)2-2KT

Hvad er altid godt at starte med når man skal reducér? At spille dem op?


Svar #1
22. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg får nemlig 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

At spille dem op?? Hvad mener du med det? Det hedder  "reducerer" i nutid, ikke "reducér", og det hedder "reducere" i infinitiv, ikke "reducér". Order "reducer" er imperativen (bydeformen).

Benyt en kvadratsætning til at udregne kvadratet på den toleddede størrelse, og reducer så.

#1 -- Dit resultat er ikke korrekt. Det hele reduceres til 2T2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

T2-K2+(T+K)2-2KT = (T+K)·(T-K) +(T+K)2 -2KT

                                  = (T+K)·(T - K + T + K) - 2KT

                                  = (T+K)·2T - 2KT

                                  = 2T·(T+K - K)

                                  = 2T·T

                                  = 2T2

                                 


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.