Matematik

andengradsligning

22. februar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med at løse en ligning hvor man skal bruge nulreglen.

(x^2-4x)x(x^2+2x-3)=0

Hvordan går man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af mathon

 

                                         (x2-4x)·x·(x2+2x-3) = 0
 

hvis et produkt er lig med nul, er mindst én af faktorerne lig med nul

 

 

faktormuligheder
            
                     1)        x = 0

                     2)       x2- 4x = 0  og  x ≠0
                               x(x - 4) = 0
                               x = 4

                     3)       x2+2x-3 = 0  og  x ≠0
                                x = (-2±4)/2
                                x = -1±2
                                      x = 1  v  x = -3

konklusion
                         x ∈{-3,0,1,4}

                            

 

                                                  


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.