Kemi

stofmængdekoncentrationer

22. februar 2012 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find den formelle og dernæst de aktuelle koncentrationer af stoffer og ioner i følgende
opløsninger:

c) 5,00 g nikkel(II)chlorid, NiCl2, opløses  i demineraliseret vand og  der fortyndes op til 100 mL

 please hjælp

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2012 af MAKEFy (Slettet)

Du har massen af NiCl2

5,00g Nikkel(II)chlorid = m

Herefter kan den molaremasse findes for NiCl2 ved at kigge på periodesystemet:

M = 58,6934 + 35,453*2 = 129,5994 g/mol

 

Herefter kan du beregne stofmængden n af NiCl2 ved:

n = m/M = 5,00g/129,5994 g/mol= 0,03858mol

 

Du kender volumen V af opløsningen, der er 0,1L Dermed kan stofmængdekoncentrationen c beregnes:

c = n/V = 0,03858mol/0,1L = 0,3858M

 

Det er hurtige beregninger du nok lige selv bør regne igennem

 


Skriv et svar til: stofmængdekoncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.