Matematik

Isolering

22. februar 2012 af Themsen10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen udtrykket det handler om er:

Y=c0+c1 (Y-T)+I+G+nx0-nx1*Y-nx2*∈

Tallene i regnestykket har ikke nogen værdi, der er bare definitonerne for de forskellige værdier som senere skal indsættes. 

Her skal Y isoleres

Mit matematikprogram isolere det som:

Y=(G+I-T*c1-∈*nx2+c0+nx0)/(nx1-c1+1)

Min lektor isolere det som:

Y=1/(1-c1+nx1)*(c0-c1*T+I+G+nx0-nx2*∈)

Det er min lektors resultat som jeg gerne vil havde forklaret for mig. Grunden til det er at 1/(1-c1+nx1) giver en unik værdi, som jeg skal bruge for at komme frem til andre konlusioner (multiplikator effekt for dem som er interreseret http://da.wikipedia.org/wiki/Multiplikatoreffekt)

Jeg har hele isolationsprocessen skrevet ned, men jeg forstår den stadig ikke:

Y=c0+c1 (Y-T)+I+G+nx0-nx1*Y-nx2*∈

Y=c0+c1*Y-c1*T+I+G+nx0-nx1*Y-nx2*∈

Y-c1*Y+nx1*Y=c0-c1*T+I+G+nx0-nx2*∈

SÅ LANGT SÅ GODT! Her kommer det jeg ikke fatter

Y(1-c1+nx1)=c0-c1*T+I+G+nx0-nx2*∈

Hvordan finder man lige pludselig frem til det 1 tal?!

isoleringen ender så bekendt som:

Y=1/(1-c1+nx1)*(c0-c1*T+I+G+nx0-nx2*∈)

Men spørgsmålet er der stadig, hvordan?! især det med at man pludeselig kan indsætte et 1 tal er mig en gåde. 

Der er sikkert en simpel forklaring, men jeg må desværre se mig selv adeles inkomepent i det her felt :(. 

På forhånd mange tak, til den/de som har lyst til at hjælpe mig med mine spørgsmål. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to udtryk er jo det samme, leddene forekommer blot i en lidt anden rækkefølge, og faktorerne i nogle af leddene er nævnt i en anden rækkefølge.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2012 af nielsenHTX

Y-c1*Y+nx1*Y=c0-c1*T+I+G+nx0-nx2*∈     Y indgår i alle led på venstre side og han sætter så det uden for en parentes


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Forklaringen på 1-tallet ligger i, at    Y = Y·1 .


Svar #4
22. februar 2012 af Themsen10 (Slettet)

Andersen11, jeg er klar over de to udtryk er ens.

Okay, Y= Y * 1 er jo ret åbenlyst, det gælder jo alle værdier. Men hvorfor kan man lige pludselig bruge 1 taller isoleret væk fra Y.

Jeg er klar over at jeg muligvis lyder som en idiot, men jeg kan ikke se logikken i det. 

Tak for hjælpen ellers.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var for at vise dig, hvor det "mystiske" 1-tal kommer fra, når man sætter en fælles faktor uden for en parentes, for eksempel i

Y + k·Y = 1·Y + k·Y = (1 + k)·Y


Svar #6
22. februar 2012 af Themsen10 (Slettet)

#5

Tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.