Matematik

watt

23. februar 2012 af uytuty (Slettet)

hej der ude

jeg sidder med en matematik opgave som ikke rigtig forstår og ved ikke helt hvad jeg skal

 

opgaven siger: en familie bruger deres emhætte med belysning ca. 365 timer årligt. det giver et forbrug 73kwh.

hvilken effekt målt i watthar emhætten ?

 

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2012 af SuneChr

Sæt emhættens effekt til x watt

Så har vi:       x·365/1000  = 73      (kWh)

Find da x målt i watt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2012 af mathon

                        
                                                              P = E / t

                                                              P = (73·103 Wh) / (365 h)

                                                              P = (730·102 Wh) / (365 h)

                                                              P = 2·102 W = 200 W


Skriv et svar til: watt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.