Matematik

Bestem højden |BC| af det nedstyrtede materiale

23. februar 2012 af L0lness (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har set spørgsmålet herinde før, men har simpelthen ikke fået nok ud af det, så nu prøver jeg selv af spørge.

Opgaven lyder således: Bestem højden |BC| af det nedstyrtede materiale.

 

Vi ved på forhånd at:
A = 30 grader
C = 90 grader
 

Hvilket derfor må betyde at B = 60 grader.

 

Vi ved også at:
 

b = 20 meter.

 

Men når jeg har alle vinkler og længden på b, hvordan er det så lige jeg sætter dem ind i Sin eller Cos?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2012 af nielsenHTX

prøv at lave et skitse (se fil)

cos(A)=b/c

sin(B)=b/c  

tan(A)=a/b

osv

sin(v)=modstående side / hypotenusen

cos(v)= hos liggende katete / hypotenusen

tan(v)= modstående katete / hos liggende katete

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #2
23. februar 2012 af L0lness (Slettet)

Skitsen har jeg lavet.

 

Men fx. Cos(A) = b/c

Jeg kender jo ikke c? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2012 af nielsenHTX

#2 nej men du kender cos(A) og b... du skulle lave skitsen for at tydelig gøre hvad BC er |BC|=a den kan findes direkte med

tan(A)=a/b              du kender tan(A) og b find nu a


Svar #4
23. februar 2012 af L0lness (Slettet)

#3. Skitsen har jeg lavet så nydeligt i paint! 

- men når man så siger Cos(A) = b/c

vil det så også sige at Cos(A)*b = c ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2012 af nielsenHTX

#4  ja det er korrekt.


Svar #6
23. februar 2012 af L0lness (Slettet)

#5

Cos(A)*b = c
Cos(30)*20 = 17,32
c = 17,32

tan(A)=a/b
tan(30)*20 = a
a = 11,54

så højden |BC| er 11,54? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2012 af nielsenHTX

#6 jeps. det er korrekt


Svar #8
23. februar 2012 af L0lness (Slettet)

Og grunden til at det er tangens der bliver brugt til denne side, er at det er modstående og hosliggende kateter vi arbejder med? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2012 af nielsenHTX

#8 tangens brugs her da vi så kan finde |BC| direkte. men der intet i vejen for først at finde c med Cos(A)*b = c og så finde a med sin(A)*c=a


Svar #10
23. februar 2012 af L0lness (Slettet)

Jeg synes bare når jeg sætter tallene ind på den måde, så får jeg ikke samme resultat?

 

Cos(A) = b/c
Cos(A)*b = c
Cos(30)*20 = c
c = 17,320508

Sin(A)=a/c
Sin(A)*c = a
Sin(30)*17,320508 = a

a = 8,66?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. februar 2012 af nielsenHTX

#10 hov det er fordi vi har isoleret forkert i Cos(A)=b/c ⇔c=b/cos(A  beklager det gik lidt for hurtigt i #5+10

#12 jo selvføgelig, rettet

 


Svar #12
23. februar 2012 af L0lness (Slettet)

Det bliver vel så c = b/cos(A), er det ikke korrekt?


Svar #13
23. februar 2012 af L0lness (Slettet)


Skriv et svar til: Bestem højden |BC| af det nedstyrtede materiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.