Matematik

Eksponentiel sammenhæng

23. februar 2012 af macca13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er meget i tvivl om denne opgave. kan i hjælpe?

på forhånd tak

1. En voksende eksponentiel udvikling har en begyndelsesværdi på 450 og en vækstrate på 13%. Opstil en ligning for den eksponentielle udvikling og bestem y-værdien hørende til x -værdien 3 og x-værdien hørende y -værdien 730.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2012 af EigilStig (Slettet)

En eksponentiel udvikling er af typen f(x)=b*ax

b er begyndelsesværdien ( i dit tilfælde 450)
a er fremskrivningsfaktoren, altså 1+vækstrate (i dit tilfælde 1.13). 
 

Din ligning er derved f(x)=450*1.13x

For x-værdien 3, sætter du bare 3 ind på x's plads

For y-værdien 730 sætter du bare f(x)=730, og isolerer x


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.