Matematik

Finde funktion el. ligning

23. februar 2012 af 123dr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået til opgave at finde at løse ligninge g(x) = 383

 

Det virker så ligetil og simpelt, men alligevel kan jeg ikke regne ud hvad jeg skal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2012 af nielsenHTX

  det er en ligning

hvad er din funktion g(x)?


Svar #2
23. februar 2012 af 123dr (Slettet)

Pinligt nok ved jeg det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Skriv hele din opgavetekst her, så kan du måske få hjælp


Svar #4
23. februar 2012 af 123dr (Slettet)

Opgave 2
Der er givet to funktioner  f(x) = x+7  og  g(x) = 2x2+4x-7 .


a) Løs ligningen g(x) = 383


Graferne for f og g skærer hinanden i to punkter A og B, af hvilke A har den mindste x-værdi.
b) Bestem koordinatsættene for hvert af disse punkter.
c) Bestem ligningen for den rette linje, der går gennem puknterne A og T, hvor T er toppunktet for den parabel, der er graf for g.

 

Skal jeg så tegne graferne for andengradsligningen tilsidst og så finde den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) Man skal så løse ligningen 2x2 + 4x + 7 = 383

b) Her skal man løse ligningen f(x) = g(x) , dvs

x + 7 = 2x2 + 4x -7

Ligningen to rødder er x-koordinaterne til de to punkter A og B.

c) Bestem koordinaterne til toppunktet T for grafen for funktionen g(x). Bestem ligingen fro den rette linie, der går gennem de to punkter A og B.


Svar #6
25. februar 2012 af 123dr (Slettet)

Mange tak. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse opgave c? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2012 af nielsenHTX

#6 hvilken del af det... toppunktet eller en ret linje mellem to punkter?


Svar #8
25. februar 2012 af 123dr (Slettet)

Jeg har beregnet toppunktet til at være (-1,9)  Men hvordan finder jeg den rette linjes ligning, som også skal gå igennem toppunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2012 af nielsenHTX

#8

en ret linje mellem to punkter (x1,y1) og (x2,y2) er

a=Δy / Δx =(y2-y1)/(x2-x1)

b kan så findes med

y1=a*x1+b ⇒b=y1-a*x1


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2012 af mathon

  men                   
               "jeg burde have beregnet toppunktet til..."  T(-1,-9)


Svar #11
25. februar 2012 af 123dr (Slettet)

Jeg har fået den til at være f(x) = 9x

 

Den skære toppunktet, men går ikke igennem mit andet punkt... Arg.


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så genlæs #9 og beregn igen.


Svar #13
25. februar 2012 af 123dr (Slettet)

Jeg har fundet ligningen nu, tak skal i have :)


Skriv et svar til: Finde funktion el. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.