Matematik

Kurveintegrale

24. februar 2012 af DittePa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 I (x,y)-planen er givet funktionen f(x,y)=y+x2

Betragt den rumkurve der fremkommer når kurven
{(x, y) | y = x2 og 0 ≤  x ≤ 1} 
løftes (lodret) op på grafen for f .

Bestem kurveintegralet K∫ xdμ og længden af K. 

Problemet er at jeg ikke kan gennemskue hvordan min parameterfremstilling skal opskrives. Selve udregningerne er ikke svære når en parameterfremstiling er fundet. Er der nogle der har en idé?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

det er linieintegralet, der somme tider hedder kurveintegralet., du integrerer ∫ds = ∫|dr/dt| *dt. Du finder altså en parameterfremstilling (r(t) for kurven og finder så dr/dt.


Skriv et svar til: Kurveintegrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.