Matematik

Stamfunktioner

24. februar 2012 af AndersRD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Svar #1
24. februar 2012 af AndersRD (Slettet)

En bevægelse foregår på en ret linje, og hastigheden v(t) til tiden t er bestemt ved v(t)=18t+1. Bestem accelerationen a(t) og vejfunktionen s(t), når s(2)=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2012 af peter lind

Brug a(t) = v'(t) og s'(t) = v(t)


Svar #3
24. februar 2012 af AndersRD (Slettet)

Jeg har gjort følgende udregninger.....

Bestem først accelerationen

a(t) = v'(t) = 18 .

Bestem dernæst vejfunktionen s(t) som nævnt i #1:

s(t) = ∫ v(t) dt = ∫ (18t+1) dt = 9t2 + t + k ,

og vi fastlægger nu k ud fra oplysningen at s(2) = 2, dvs

s(2) = 9·22 + 2 + k = 2 , dvs

38 + k = 2, hvoraf k = 2-38 = -36, så

s(t) = 9t2 + t -36

 

Er svaret så s(t) = 9t2 + t -36


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2012 af peter lind

s(2) = 9*22 + 2 +k ikke 9*22+2+k = 198+2+k


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.