Matematik

Andengradsligning

25. februar 2012 af Haer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Hvordan skal jeg løse denne ligning med

y(t)=0

y(t)=-1/2 *g* t2+v0* t+ y0

Jeg ved godt det er ligesom en andengradsligning, men forstår ikke helt hvordan det skal udregnes y(t)=0

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af peter lind

Det er en andengradsligning som du beskriver den; men er det ikke snarere sådan at opgaven angiver at y(0) = 0?


Svar #2
25. februar 2012 af Haer (Slettet)

Opgaven siger at jeg skal løse ligningen y(t) =0, ved bare ikke hvordan jeg skal komme i gang


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2012 af peter lind

Du skal finde diskriminanten d = b2-4*a*c  løsningen bliver så (-b±kvrod(d) )/(2a)


Svar #4
25. februar 2012 af Haer (Slettet)

Ja, men har fået vo2-4*(1/2)*g*yo

Dette er vel ikke korrekt?


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.