Matematik

potens og eks.

25. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

hej

Kan I give konkrete eksempler for en eksponentiel- og potensfunktion for hvordan man udregner a og b ved 2 ligninger, 2 ubekendte og logaritmer?

 

 

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af PeterValberg

Vær'så'go' her får du et superlink

Det er til FriViden.dk, der nærmest må betragtes som nutidens orakel....
Der skulle være en meget STOR sandsynlighed for, at sitet indeholder
én eller flere videoer, der kan give dig det, du efterspørger....

God matematikvideosøndag :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Eksp.funktioner:

y = b*a^x

Du får som regel opgivet to punkter, grafen skal gå igennem, (x1,y1) og (x2,y2)

y1 = b*a^x1

log(y1) = logb + x1*log(a)

eller, hvis vi kalder log(a) for p og log(b) for q

log(y1) =q + x1 * p

ligeledes med det andet punkt - så har du de to ligninger som løses på sædvanlig måde (subst.metoden eller lige store koefficienters metode  . . .  ;-)


Skriv et svar til: potens og eks.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.