Matematik

havoverfladen

26. februar 2012 af ano123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

når man står med øjet h meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængen mellem d og h er tilnærmelsesvist 

d=3.8√(h)
d(h)=3.8√(h)

hvor langt kan man se fra er 43 m højt fyrtårn?

Hvor højt skal man op, hvis man ønsker at se 35km ud over havet? 

 

Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig ned til mindste detalje:)) 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af peter lind

sæt h = 43 i formlen

Løs ligningen 35 = 3.8kvrod(h)


Skriv et svar til: havoverfladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.