Kemi

Stofmængdekoncentration

26. februar 2012 af MrT93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! :-)

Sidder med noget kemi, som jeg på ingen måde kan få til at hænge sammen. Har prøvet mig lidt frem, men synes min løsning virker til at være for simpel til at være sandt?

Opgaven lyder således:

Man blander 0,601 mol natriumchlorid med 100mL vand, og blandingen fylder 104mL. Beregn stofmængdekoncentrationen.

 

Mit bud på at løse opgaven vil umiddelbart være at dividerer de 0,601mol med de 104mL (de 104mL skal dog lige omregnes, så vi har det i liter)

Dvs. 0,601mol / 0,104L = 5,78

Er jeg helt forkert på den?

- Er ikke lige en ørn til kemi..


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

                    
                     [Na+] = [Cl-]  = c(NaCl) = (0,601mol) / (0,104 L) = 5,78 M


Svar #2
26. februar 2012 af MrT93 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Er der så simpelt, eller er svaret ikke færdigt endnu?


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.