Matematik

g'(t)

26. februar 2012 af HanneJH (Slettet)

Hej.. 



Jeg sidder lidt og bokser med følgende opgave:

I en model for glukoseindholder i blodbanen hos en persin er g(t) mængden af glukose (målt i mg), der absorberet fra mave/tamsystemet t timer efter indtagelsen af glukosen. Det oplyses, at

g'(t)=675000*t*e-3t,      0≤t≤4,

og g(0)=0

Hvor meget glukose er der ifølge modellen absoberet fra mave/tarmsystemet 4 timer efter indtagelsen af glukosen?

Jeg har beregnet g(t): -75000*(3*t+1)*e^(-3*t) , men ved ikke om det er rigtigt, og hvad jeg nu skal gøre? 

Håber I vil hjælpe! 

 

/Malene.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan jo prøve din løsning efter ved at differentiere udtrykket. Den afledede g'(t) skal jo være lig med det givne udtryk, og der skal gælde g(0) = 0 . Da dette sidste ikke er opfyldt for din løsning, er det klart, at løsningen ikke er korrekt.


Svar #2
26. februar 2012 af HanneJH (Slettet)

ja okay, så ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre? ;-s


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2012 af Enhver (Slettet)

g(t) = -75000*(3*t+1)*e^(-3*t) + k

Beregn så k, sådan at g(0) = 0.


Svar #4
26. februar 2012 af HanneJH (Slettet)

Hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Isoler k     -75000·(3·0+1)·e-3·0 + k = 0

 


Svar #6
26. februar 2012 af HanneJH (Slettet)

og så sætter jeg det ind i #3 formlen, med 4 på t's plads? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Jeps.


Svar #8
26. februar 2012 af HanneJH (Slettet)

Tusinde tak! (-:


Skriv et svar til: g'(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.