Matematik

Ligning for tangenten til en graf

26. februar 2012 af CeciliaBech (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder således:

En funktion f er bestemt ved

f(x)=1/4x^3 - x^2 - x + 4

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Skæringspunkt i x-aksen

løs ligning f(x) = 0. Du får 2 løsninger, men du skal vælge den mindste. Og lad det kalde for A.

y - f(A) = f'(A) ( x - A)


Skriv et svar til: Ligning for tangenten til en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.