Matematik

to ensvinklede trekanter

26. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften

Jeg sidder her med en lille opgave, som jeg er kommet lidt i tvivl omkring. Jeg har løst den, og vil egentlig gerne høre, om det giver mening.

Opgaven lyder:

"En trekant ABC har sidelængderne a=16, b=13 og c=21. Trekanten ΔPQR er ensvinklet med trekanten ΔABC og den længste side i trekanten PQR har længden 17. Bestem de to resterende sider i trekanten (lav en skitse af de to trekanter)."

 

Jeg tænker, at længden 17, må være tilsvarende ABCs 21. Dertil kommer, at der, i og med, at der er tale om to ensvinklede trekanter, må være en proportionalfaktor 21 og 17 imellem, som man kan determinere de andre sider i PQR ud fra. Således at

     (17 : 21) · 16 = side 1

     (17 : 21) · 13 = side 2

 

 

Er det korrekt?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af peter lind

ja


Svar #2
26. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#1

perfekt, tak (:


Skriv et svar til: to ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.