Matematik

Løsning til differentialligning

26. februar 2012 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med en matematikopgave som jeg ikke helt kan komme videre med.. Den er vedhæftet ;-)
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgave an, skal jeg finde løsningen på dy/dx? og i så fald, hvordan gør jeg det?


Jeg ved godt at jeg skal bruge følgende formel til at finde tangenten:

y = f ' (x0) · (x - x0) + f (x0)

men jeg ved ikke hvordan jeg finder frem til hvilke værdier jeg skal sætte ind..

Håber i kan hjlæpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

                         beregn først
                                                          f '(xo)     og    f(xo)


Svar #2
26. februar 2012 af studieportalenxxx (Slettet)

Fik vist ikke helt oploadet opgaven, i får den her :-)

Vedhæftet fil:MAT-OPGAVE.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2012 af PeterValberg

P=(1,2)

f(x0) = f(1) = 2   punktet P's koordinater "afslører" dette...

for f'(x0) indsættes punktet P i diff.ligningen:

dy/dx = x·y -y2/x + y + 1

f'(x0) = 1·2 -22/1 + 2 + 1 = 1

Indsæt i ligningen for tangenten i P:

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0) = 1·(x - 1) + 2 = x + 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
26. februar 2012 af studieportalenxxx (Slettet)

#3 Tusind tak, det var åbenbart ikke så slemt som jeg troede :-)


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.