Matematik

Gennemsnitsfart?

27. februar 2012 af sofiamus (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en blækregning men jeg kan ikke finde ud af hvordan man måler GENNEMSNITSFARTEN ud!? 

og jeg kan ikke komme videre med opgaven når jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre det.. 

Nogle der måske kunne skrive hvordan man gør?:-D

Opgave 1.

En dag kom jeg hjem fra cykelturen med disse tal:

Kørte kilometer : 63     tid brugt: 2 timer, 17 minutter og 35 sek

Spørgsmål 1: hvad er gennemsnitshastigheden ?

Spørgsmål 2: hvor lang tid ville det tage at køre 90 km., med en gennemsnitsfart på 34 km/t ?

Spørgsmål 3.  I et professionelt cykelløb kørte de med en gennemsnitsfart på 43 km/t.  Udregn hvor mange procent min gennemsnitsfart udgør af de professionelles ?

Spørgsmål 4: Pulsen er et udtryk for hvor hårdt vi belaster vores krop. Jo højere puls, jo mere arbejde laver vi. 

Beregn hvor meget arbejdsreserve der er, når hvilepulsen er 43 og makspulsen er 197.

(arbejdsreserve er forskellen mellem makspuls og hvilepuls)

Spørgsmål 5: Beregn hvor høj pulspersonen fra spørgsmål 4 har, når han ligger ved 65 % af Arbejdsreserven

NB ! husk at hvilepulsen skal ligges til !

Spørgsmål 6: Hvem af disse to atleter har den højeste relative belastning ? Målt puls for begge to:  145

                      A: hvilepuls: 26 (det var dernede omkring at Miguel
                          Indurains, der vandt Tour de France 5 gange lå)
                          makspuls 167.

                     B: hvilepuls 67 (det er niveau for en ikke særligt
                         trænet person :-) makspuls  205


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af peter lind

gennemsnitsfart = tilbagelagt strøkning/tid


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2012 af SuneChr

Kørte kilometer : 63     tid brugt: 2 timer, 17 minutter og 35 sek

2 timer = 2·60·60 sek

17 min = 17·60 sek

                    35 sek

                  8255 sek

Gennemsnitsfart        63 km / 8255 sek  =  63·60·60/8255  km / t


Svar #3
27. februar 2012 af sofiamus (Slettet)

Hvad så her? og tak til SECC

Spørgsmål 2: hvor lang tid ville det tage at køre 90 km., med en gennemsnitsfart på 34 km/t ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2012 af peter lind

s = v*t


Svar #5
27. februar 2012 af sofiamus (Slettet)

Undskyld hvad?

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. februar 2012 af SuneChr

# 3  Det er simpel forholdsregning.

34 km køres på 1 time

1 km køres på 1/34 time

90 km køres på  90·1/34 time  =  2 t 38 m 49,4 sek


Svar #7
27. februar 2012 af sofiamus (Slettet)

Kan du ikke hjælpe mig med den her:

Spørgsmål 3.  I et professionelt cykelløb kørte de med en gennemsnitsfart på 43 km/t.  Udregn hvor mange procent min gennemsnitsfart udgør af de professionelles ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. februar 2012 af SuneChr

Din fart i # 2 er  27,47 km / t

Din fart udgør da    100%·27,47 / 43  af de professionelles. =  63,89% af de prof.


Svar #9
27. februar 2012 af sofiamus (Slettet)

 

TIL SIDST OG IKKE MINDST DE HER OPGAVER PLEASE JEG HAR BRUG FOR JERES HJÆLP OG HVIS I VIL HJÆLPE MIG VIL I SÅ IKKE VÆRE SØDE AT GIVE MIG ALLE "SVARENDE" PÅ EN GANG:-)

 

Spørgsmål 4: Pulsen er et udtryk for hvor hårdt vi belaster vores krop. Jo højere puls, jo mere arbejde laver vi. 

 

Beregn hvor meget arbejdsreserve der er, når hvilepulsen er 43 og makspulsen er 197.

(arbejdsreserve er forskellen mellem makspuls og hvilepuls)

Spørgsmål 5: Beregn hvor høj pulspersonen fra spørgsmål 4 har, når han ligger ved 65 % af Arbejdsreserven

NB ! husk at hvilepulsen skal ligges til !

Spørgsmål 6: Hvem af disse to atleter har den højeste relative belastning ? Målt puls for begge to:  145

                      A: hvilepuls: 26 (det var dernede omkring at Miguel
                          Indurains, der vandt Tour de France 5 gange lå)
                          makspuls 167.

                     B: hvilepuls 67 (det er niveau for en ikke særligt
                         trænet person :-) makspuls  205


Svar #10
27. februar 2012 af sofiamus (Slettet)

Er der ikke nogle der vil hjælpe mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du burde da være i stand til at læse opgaveteksten og til at besvare et spørgsmål som dette:

Beregn hvor meget arbejdsreserve der er, når hvilepulsen er 43 og makspulsen er 197.

(arbejdsreserve er forskellen mellem makspuls og hvilepuls)

Det hele er jo forklaret i din opgavetekst. Det drejer sig om at beregne forskellen mellem to tal.


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.