Fysik

rilleafstand i en cd (forsøg)

27. februar 2012 af Miamissen (Slettet)

Hej.. Jeg har lavet en forsøg i fysik. formålet er at bestemme en lasers bølgelængde og derefter bestemme rilleafstanden på en CD.

Men jeg mangler lidt teori derfor er jeg i tvivl omkring disse spg.

Hvorfor er der en grænse for hvor mange retninger lyset kommer ud af gitteret på?
Hvorfor kan man ikke bestemme rilleafstanden på en cd?
Hvordan skulle man ændre forsøget for at kunne måle på en cd?

Håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af mathon

                  gitterligningen giver dig

                                                                   d·sin(θn) = n·λ

                                                                   n = (d/λ)·sin(θn)

                                                                   nmax = d / λ                      da   max(sin(θn)) = 1

 


Skriv et svar til: rilleafstand i en cd (forsøg)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.