Matematik

procent regning.. !?

27. februar 2012 af Amay (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey jeg har lige brug på et forklaring på hvorfor mit regne stykke ikke bliver det samme sam fasit.

jeg har en der får 18250 kr i løn så stiger hun med 10%

18250*(1+0,10)= 20075

det får jeg rigtig nok.

 

Så er der en der får 23496 kr efter en stigning på 10% hvad fik han før?

23496*(1-0,10)=21146,4 .  fasit siger 21360.

Hvad gør jeg forkert her?

Håber i kan hjælpe :)

 

Amalie


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lønnen før er

23496 / (1+0,10) = 21360

De 10% regnes jo af den oprindelige løn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af mathon

forholdstal
                          oprindelig           efter stigning

                             100                         110

                             1,00                        1,10
 

     oprindelig løn = (23496 kr) / 1,10 = 21360 kr


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af mette48 (Slettet)

23496 / (1+x) = 21360 isoler x


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke x, der skal findes, men 21360kr .


Svar #5
27. februar 2012 af Amay (Slettet)

Tak for jeres svar...

Tror ikke helt jeg har forstået hvorfor man dividere i stedet for..

Men jeg ffår det rigtig resultat.. Takker


Svar #6
27. februar 2012 af Amay (Slettet)

Har brug for noget hjælp igen... min resultat bliver simpelthen ikke præcis det sammen som facit.. bliver snart sindsyg..

Medarbejderne har fået en lønstining på 12,5 %

En medarbejder ender efter aftalen med en timeløn på 129,85 kr. Hvad er hans timeløn nu inden stigningen?

jeg gør sådan her..

104,15 * (1-0,12) =91,652

Facit siger 92,6

129,85 *(1-0,125) = 113,61875

129,85*(1-0,12) = 114,268

facit siger 115,75.

Det er et problem der går igen i alle mine regnestykker...


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du lærte så intet af den foregående opgave.

Timelønnen inden lønstigningen er jo

129,85 / (1+0,125) = 115,42 kr

Igen: Lønstigningen beregnes af den oprindelige løn.


Svar #8
27. februar 2012 af Amay (Slettet)

#7

Sorry...

Tror bare jeg bliver lidt forviret over de mange forskellige måder at gøre det på. Så jeg kokser lidt rundt i måderne at gøre det på...

 

tak for din hjælp..


Skriv et svar til: procent regning.. !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.