Studievalg og videregående studie

økonomi eller Datalogi eller noget helt andet

27. februar 2012 af åpoiuytre (Slettet)

Om ikke så længe er jeg ved at væer færdig på STX og skal videre, men ja er noget så grusomt i tvivl om hvad jeg skal vælge!

jeg har Kemi A, Mat A, Fysik A, Engelsk og tysk på B niveau så syns selv at der er rigtig rigtig mange uddannelse at væge imellem.

Jeg har altid regnet med at jeg skulle leve af min sport som jeg altid har satset 110% på men har nu indset at det jeg nok bliver gladest for i længden er et godt job og så dyrke min sport ved siden af. Jeg har derfor aldrig tænkt over hvad jeg egentig skulle være når jeg blev stor.

Jeg har nu overvejet økonomi da jeg egentlig ikke har noget imod matematik og udfra hvad jeg kan google mig til er det et job med rigtig mange muligheder og ikke så støvet som det lyder, og man er ret sikker på efterfølgende at få et job, evt i udlandet som er noget jeg godt kunne tænke mig at prøve. Men jeg har dog lidt svært ved at forstå hvad en økonom egentlig laver?

Mine tanker har også strejfet datalogi i og med jeg rigtig godt kan lide at bruge computere og jeg har altid haft nemt ved at lære nye ting på en computer. Dog har jeg aldrig aldrig arbejdet med programering eller lignende og er bange for at jeg på forhånd er for meget bagud i forhold til alle dem som selv har nørded med det derhjemme. Men kan rigtig godt lide tanken om at man faktisk kommer til at kunne lære et "håndværk" og producer noget. Men ja ved ikke om studiet bliver for svært for en pige med ingen erfaring?? Det skal siges at jeg absolut ikke er bange for mængden af arbejde da jeg arbejde som en hest når jeg først har sat mig noget i hovedet men er bange for at jeg vil føle at de snakker volapyk til alle forelæsninger.

Jeg skal i denne uge til u-days og vil besøge begge disse + Jura som jeg også tror kunne være spændende.

Kan i forslå evt. andre uddannelser, jeg er dog ikke så hut på kemi :P

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2012 af lotteBrita (Slettet)

Siden at du har de naturvidenskablige fag på et højt niveau, så kunne du da overveje Farmaceut uddannelsen, hvis du altså interesser dig for menneskekroppen. :)


Skriv et svar til: økonomi eller Datalogi eller noget helt andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.