Matematik

Stamfunktioner

27. februar 2012 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp til denne opgave.

Benyt den angivne substitution til at bestemme følgende integraler.

∫sin(2x + π) dx,    t = 2x + π

Jeg løser den:

dt/dx =x

dx = dt/x

∫t * dt/x

∫2x + π * dt/x

Jeg går i stå her :/

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2012 af peter lind

dt =2dx     Det gør det en hel del nemmere


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2012 af mathon


                                                                                                       tilbagesubstitution
                  ∫sin(2x + π)dx = (1/2)·∫sin(t)dt  = (1/2) · (-cos(t)) + k  = -(1/2)·cos(2x+π) + k


Svar #3
27. februar 2012 af elissa92

Tusind tak :)

Jeg løser en anden opgave nu - er den rigtig løst? :)

∫ln(2x-3)dx,   t = 2x -3

dt/dx = 2          dx = 1/2 dt

∫ln(t) * 1/2 dt

1/2 * ∫ln(t) dt

1/2 * t * ln(t) - t + k

1/2 * (2x-3) * ln(2x-3) - (2x-3) + 3 + k

1/2 (2x-3) ln(2x - 3) - 2x + 6 + k

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af Krabasken (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Tredie sidste linie skulle ha' været med parentes , samt hvad deraf følger i det videre forløb:

 

1/2 *( t * ln(t) - t) + k

 

så facit bliver ½*(2x-3)*ln(2x-3) -x +k


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.