Matematik

Differentialkvotient

28. februar 2012 af hansog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lige nu med opgaven:

 f(x) -->a for x-->x0, skal grænseværdien a bestemmes i følgende tilfælde:

f(x)=2x-1 og x0=3

Håber at nogen kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af SuneChr

Grænseværdien a  for x → 3  er simpelt hen f(3) = 5 .   a = 5

Regner med at f er defineret for alle  x  R .


Svar #2
28. februar 2012 af hansog (Slettet)

Okay, det forstår jeg ikke, hvad er f så? for det kan jeg ikke få til at give 5.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af SuneChr

Vi ta'r den lige en gang til.

Du skal bevise, at differentialkvotienten for f(x) = 2x - 1  er 2 i punktet x0 = 3   ?

Vi har  ( f(x0 + h) - f(x0) ) / h  =  ( f(3 + h) - f(3) ) / h   som ved reduktion giver 2.

f ' (x) = 2 for alle x ∈ R .


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.