Matematik

Kurveintegrale

28. februar 2012 af MiaR123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet funktionen f(x,y)=y+x2 i (x,y)-planen

Betragt den rumkurve der fremkommer når kurven
{(x, y) | y = x2 og 0 ≤  x ≤ 1}
løftes (lodret) op på grafen for f .

Bestem kurveintegralet K∫ xdμ og længden af K.

Jeg ved ikke hvordan denne parameterfremstilling skal findes. Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
28. februar 2012 af MiaR123 (Slettet)

Er det korrekt at sige: r(u) = (u,u2,u2+u2)?

x=u, y = x= u2, z = y+x2 = u2 + u2


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2012 af whereab (Slettet)

Ja,

r(u) = (u, u2, 2u2),  u∈[0,1]


Svar #3
28. februar 2012 af MiaR123 (Slettet)

Super. Mange tak. 


Skriv et svar til: Kurveintegrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.