Kemi

Oxidationstal

28. februar 2012 af thelaban (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Vi skal til at lave en aflevering i skolen om redoxreaktioner.
Jeg er i tvivl omkring oxidationstallene på følgende:

SO3-
og SO3^2-

I SO3^2- tror jeg S er 4 og O er -2
I SO3- er jeg helt blank

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

I kemiske forbindelse har oxygen oxidationstallet -2 (med undtagelse af fx peroxider, hvor oxidationstallet er -1). Lagt sammen skal oxidationstallene altid være lig ladningen, så for SO3-

-1 = S + 3 * -2

S = -1 - (3 * -2) = -1 + 6 = 5  


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af mathon

 

                                           +4                    +6
                                            SO32-               SO3


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

Mathon's svar er rigtigt hvis der er tale om SO3 og ikke SO3- som der skrives i opgaven


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.