Matematik

Hjælp til en matematikaflevering

28. februar 2012 af Denguledansker (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Fra København til Korsør er der 110 km. 

Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter.

a. Hvor mange km/t kører han i gennemsnit?

b. Hvor længe ville han være om turen på 50 km/t?

 

Kan I hjælpe mig med at finde en formel på at finde gennemsnittet.

Og kan I hjælpe mig med at finde en formel for opgaven b?

 

Tak på forhånd ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af hero60 (Slettet)

v=(km )/t=110/(1 2⁄3)=66  km⁄h


t=v/km=[h]
Vær opmærksom på at svaret vil komme ud i timer


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2012 af 123434 (Slettet)

1 100m=1,67t

110km/1,67t=ca 66km/t

2 110km/50km=132 minutter

Bare sig til hvis jeg har lavet fejl.

 

 


Svar #3
28. februar 2012 af Denguledansker (Slettet)

Tusind tak! 

Min opgave bliver meget bedre nu :)


Skriv et svar til: Hjælp til en matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.