Matematik

Ligning

28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

løs følgende ligning: 3x² - 6x = 20 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af mathon

                    3x² - 6x - 20 = 0

                    3x² + (-6)x + (-20) = 0
    
  d = 276
  √(d) = 2√(69)

 

                x = (-(-6)±2√(69)) / 6

                x = (3±√(69)) / 3


Svar #2
28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre derefter ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Ved du ikke det? Så ved jeg det heller ikke ...

Det er en 2. gradsligning. Slå op i DIN matematik bog.


Svar #4
28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Jeg er godt klar over hvad jeg skal gøre med en 2.gradsligning. Men i dit svar nummer 1. kunne jeg kun se 6x, også blev jeg lidt forvirret og spurgte så hvad jeg skulle gøre. Men nu kan jeg se alt hvad du har skrevet og det skal du have tak for!


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2012 af YesMe (Slettet)

3x2 + (-6)x + (-20) = 0

sammenlign det med

ax2 + bx + c = 0

   derfor

D = b2 - ac = (-6)2 - 3·(-20) = 276

   dermed

x = ( b±√(D) ) / 2a = ( -6±√(276) ) / 2·3


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.