Matematik

Førstekoordinat til skæringspunkt.

28. februar 2012 af Linda03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har MAT B på STX, og sidder med denne opgave som skal løses: 

 

To funktioner er givet ved:

f(x)=x+200 og g(x) = -3x+600

- bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

 

Er der nogle, som kan hjælpe mig med at løse denne? På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af SuneChr

De to funktioner har et punkt fælles, når f(x) = g(x) .  Løs derfor   x + 200 = - 3x + 600 .  x er da førstekoordinaten.


Svar #2
28. februar 2012 af Linda03 (Slettet)

Så jeg skal bare løse dette, som en ligning? :) og hvad skal jeg gøre med -3x? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af SuneChr

x erne over på venstre side og konstanterne på højre.   3x + x = 400  ⇒   x = 100    


Svar #4
28. februar 2012 af Linda03 (Slettet)

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Førstekoordinat til skæringspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.