Kemi

hjælp

28. februar 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der vil hjælpe? 

 

beregn hvor mange gram citronsyre du skal afveje for at fremstille 100 mL af en 0,100 M citronsyreopløsning??

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af Salihu (Slettet)

citronsyre, C6H8O7

Den stofmængde du bruge er:

         n = c*V = 0,100 M * 0,1 L = 0,02 mol

M(citronsyre) = 192,1 g/mol

Den masse du skal afveje bliver:

         m = n*M = 0,02 mol * 192,1 g/mol = 3,84 g


Svar #2
28. februar 2012 af ibta (Slettet)

ok taak .. men hvad med hvis det er for 50 ml ? 


Svar #3
28. februar 2012 af ibta (Slettet)

så er det vel på samme måde.. jeg får det til 0,96 g.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2012 af Salihu (Slettet)

ja


Svar #5
29. februar 2012 af ibta (Slettet)

tusind tak for hjælpen !


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.