Matematik

Hjælp, simple ligninger.

28. februar 2012 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan forklare mig hvordan man regner denne ligning ud?

7x+8-3x=31+5

???

-Har 3 andre som jeg heller ikke kan finde ud af please hjælp !

Tak, på forhånd.

;-D

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af mathias4200 (Slettet)

7x+8-3x=31+5

isoler x

7x-3x=31+5-8

og så regn det

4x=28

x = 7


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2012 af nielsenHTX

7x+8-3x=31+5 ⇔                   (hvad er 31+5 ? hvad er 7x-3x ?)

4x+8=36 ⇔   trækker 8 fra

4x=28   ⇔  divider med 4

x=28/4=7

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2012 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet)

Ligningen ser således ud: 7x+8-3x=31+5

1) start med at reducer:
dvs. 4x+8=36

2) Så trækker du 8 fra for at få x'erne til at stå alene på venstre side:
dvs. 4x+8-8=36-8

Ligningen ser således ud nu: 4x=28

3) For at få et x på venstre side skal du dividere med 4 (mellem tallet og x'et er der et usynligt gange tegn. Og de modsatte f gange er dividerer):
dvs. 4x/4=28/4

Så har du resultatet: x=7 

(:


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2012 af Salihu (Slettet)

se mange eksempler til løsning af simple ligninger her

http://uvmat.dk/pmh/1g/cniveau/uvlign/uvlign.htm


Svar #5
28. februar 2012 af Blomsthehe (Slettet)

Mange tak for svarene alle sammen.

Har lært den som mathias4200 har lavet, og kan hurtigt genkende den.

Men de´n anden metode er også god!

Men, de her tre kan jeg overhovedet ikke finde ud af.

3x+15=31-x

9x-6=x+50

8x-3=2x+15.

´Håber i har tid til at hjælpe:-D

 

Ps. I er virkelige gode til at forklare det;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2012 af nielsenHTX

#5

3x+15=31-x ⇔     lægger x til og trækker 15 fra

4x=31-15=16 ⇔   divider med 4

x=16/4=4 prøv nu med de andre

 


Svar #7
28. februar 2012 af Blomsthehe (Slettet)

Taktak;-D


Skriv et svar til: Hjælp, simple ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.