Matematik

binomialfordeling

28. februar 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sandsynligheden for r successer med sandsynlighed p ved n forsøg er givet ved den velkendte formel:

p(x=r) = ΣK(n,r)·pr·(1-p)n-r

Formlen er ret intuitiv, hvis man ser på et konkret eksempel, men jeg synes dog stadig, at min forståelse halter på ét punkt. Nemlig det, at summen ovenfor altid giver 1. Jeg kan se, at det må gælde, idet man bruger binomialteoremet på størrelsen ovenfor, idet man da netop får:
p(x=r)=(p+1-p)^n = 1^n = 1
Men hvordan følger det rent intuitivt, at alle leddene netop summerer til 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af SuneChr

Man kan med 100% sikkerhed sige, altså, at det er den sikre hændelse, at netop ét af r'erne vil indtræffe.

Derfor må summen være 1 eksakt. Husk på, at r også er 0, og kan indtræffe.


Skriv et svar til: binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.