Matematik

Procent

28. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en opgave som jeg er lidt i tvivl med, håber i kan hjælpe?

Opgaven:

Hvor stort er hele beløbet, hvis 

a. 50% svarer til 15 kr.?                     kr. 

b. 75% svarer til 15 kr.?                     kr.

c. 33% svarer til 29 kr.?                      kr.      

d. 39% svarer til 33 kr.?                     kr.

e. 23% svarer til 1000 kr.?                      kr.         

f. 13% svarer til 180 kr.?                       kr.    

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

a = 30kr

b = 20kr

c = 60kr

...

Generel formel til beregning af ukendt beløb: (Kendt beløb*100)/(Procent) = Ukendt beløb 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af Anderzen (Slettet)

det er utroligt nemt :) 

a. 50% = 15 kr 100% = 30 kr

b. 15 * 100 / 75 = 20 kr

c 29 * 100 / 33 = 87,87 kr

d. 33*100 / 39 = 84, 61 kr

e 1000*100 / 23 = 4347,83 kr

f. 180*100 / 13 = 1384,61

there you go :)


Svar #3
28. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okaaaay tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.