Matematik

Vægt til tidspunkt

28. februar 2012 af Imprafir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal bestemme vægten af en gris til det tidspunkt hvor væksten er størst. Jeg har funktionen dV/dt=0.000193*V*(139.6-V)

Og jeg har bestemt forskriften for V: V(t) :=  139.6/(1+18.1233**e^(0.026943*t))

V = kilo

t = døgn efter at grisen er begyndt at indtage fast føde

Grisen vejer 7,3kg når den begynder at indtage fast føde.

Kunne godt bruge lidt hjælp til at komme i gang. Jeg har prøvet at differentiere V(t), hvor jeg får:

(-.207536*(1.02731)^(t))/(((1.02731)^(t) + .055178)^(2))

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af peter lind

Det er når dV/dt er størst du skal finde, så differentier en gang til. Brug iøvrigt hellere den oprindelige differentialligning. Det er lettere


Svar #2
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Har prøvet, men TI giver ikke noget resultat, men kommer med en fejlmeddelelse. (Argument error). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Esbenps

Du behøver ikke differentiere V(t). Den har du nemlig allerede. Det er dV/dt.

 

Væksten er størt, når dV/dt har maksimum.


Svar #4
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Tak for svaret, men problemet ligger i at TI ikke gider at differentiere dV/dt med d(... funktionen. For at finde maksimum skal jeg ved sætte dV/dt = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2012 af Esbenps

#4

Nej, det ville give dig nulpunkterne for V'(t). Du skal gøre som beskrevet i #1, altså differentiere igen og så sætte V''(t) lig nul for at finde toppunkterne for V'(t).


Svar #6
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

De resultater jeg får giver ingen mening. Efter at have differentieret V(t) igen får jeg: 

0.005592*((1.02731)^(t) - 0.055178)*(1.02731)^(t))(((1.02731)^(t) + 0.055178)^(3)

Og efter at have sat det lig 0, får jeg dette:  -107.527


Skriv et svar til: Vægt til tidspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.