Matematik

Måling

28. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg sidder med en opgave, som jeg ikke aner hvordan jeg skal løse :/ , håber i vil hjælpe? :)

Opgaven:

Et byggeri fremstiller læsedrikke på dåser. De er 11 cm høje og 6,5 cm i diameter. Et reklamefremstød for grapejuice fremmed med en ny kegleformet emballage.

a. beregn rumfanget af dåsen. =                                cm3.  

b. hvor høj skal keglen være, hvis rumfanget og bunden er uforandret?                       cm.   

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af mathon

 a)
                                         Vcylinder = (π/4)·hcylinder·d2 = (π/4) · (11 cm) · (6,5 cm)2 ≈ 365 cm3

 b)

                                         Vkegle= Vcylinder = (π/4)·hcylinder·d2 = (π/12)·hkegle·d2

hvoraf
                                          (π/12)·hkegle·d2 = (π/4)·hcylinder·d2

                                          (1/12)·hkegle = (1/4)·hcylinder

                                          hkegle = 3·hcylinder = 3·(11 cm) = 33 cm

                                         


Svar #2
28. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Er resultatet for a ikke 5840??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven er regnet for dig i #1.


Svar #4
28. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

nåååår okay, det fordi jeg ikke kunne se det lige før :) tusind tak 


Skriv et svar til: Måling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.